BLOG

05/04/2020

Ens trobem en època de confinament, en una etapa que no haguéssim pogut imaginar fa uns mesos. Si bé és cert que aquest és un període altament especial en l'àmbit sanitari, social, laboral, econòmic... i això fa que ens sentim totes i tots en un mateix vaixell, també podem observar que per una altra banda, cada individu, família, comunitat, país... té una història ben diferent.

Per la meva vinculació amb les persones que pateixen Síndromes de Sensibilització Central (Fibromiàlgia, Sindrome de Fatiga Crónica, Sensibilitat Química Múltiple, Electrohipersensibilitat) i al pensar en elles i en l'associació amb la qual col·laboro, l'ACAF, he escrit aquest conte que m'ha transportat de nou a la realitat d'alguna d'elles. Segur que no...

07/01/2020

S’acaben les vacances de Nadal!

Un nou any que desperta amb missatges d’esperança, desitjos, objectius i moltes intencions.

Un nou any per esperar que tot canviï, o que tot es mantingui com està.

Com aniran les coses? Això ningú ho sap. De fet no es tracta tant de com aniran aquest any, com si fos una nova etapa, ja que només es tracta d’una divisió del temps que fem a la nostra cultura, sinó de com va el nostre dia a dia. Les etapes les marquem nosaltres, no els anys, ni les dècades. Nosaltres decidim com volem que sigui avui, amb el que ens trobem i això va definint progressos. A més, què vol dir “anar bé” o “anar malament”? hi ha coses molt clares, és clar, però d’altres que son molt subjectives i fins i tot les situacions més...

24/12/2019

 Canviem la lletra aquestes festes? afegeix la paraula que més t'encaixi ;)

Cambiamos la letra estas fiestas? Añade la palabra que más te encaje ;)

29/08/2019

Ara feia temps que no havia tingut el moment de poder escriure i just tornant de fer un descans, penso que el tema per iniciar el curs no podria ser un altre que precisament les vacances! i sobretot, com podem aprofitar-les per transformar alguna part en nosaltres i no tant per patir-ne la tornada.

Alguna vegada viatjant has sentit la frase: "ara toca tornar a la realitat" o "això que estàs vivint no és el real". Jo si! moltes! i cada vegada que ho escolto, o fins i tot ho arribo a pensar, començo a sentir una sensació estranya al meu cos, de contradicció, al pensar que el benestar possiblement sigui més una imaginació que una realitat, o que durarà poc i no el podré mantenir.

Les vacances no deixen de ser una oportunitat per dona...

21/10/2018

¿Quién no se ha planteado alguna vez si alguno de sus sueños podían tener un significado real en su vida cotidiana?

A lo largo de nuestras noches podemos encontrarnos con diversos tipos de sueños: ordinarios, lúcidos, premonitorios, pesadillas... y a pesar de no recordarlos todos tenemos entre 4 y 7 aproximadamente. Quizá os hayáis acordado de algunos de ellos durante mucho tiempo por su intensidad o por las sensaciones que os ha dejado al despertar, en cambio de otros nunca seréis conscientes de haberlos tenido. Precisamente por este carácter ambiguo que tienen los sueños nos encontramos con quienes los consideran parte esencial para afrontar incluso momentos de su vida (por ejemplo con sensaciones premonitorias) y otras persona...

03/09/2018

¡Y ha llegado la hora de volver al trabajo! Con ganas, ilusión y energía, pero también teniendo presente que los momentos para estar con una misma no se acaban junto a las vacaciones (como ilustra Agustina Guerrero en Diario de una Volatil).

Los días de descanso son buenos para que todas las ideas se ordenen y para que la mente pueda reposar. Con esto siempre tengo la sensación que hay más espacio para retener aprendizajes, no de los de teoría y de memorizar, sinó de los que te trae la propia vida y que en estas ocasiones podemos saborear y observar desde la quietud. ¡Vamos a ponerlos en practica!

Buen inicio a los que también empezais en estas fechas!

08/08/2018

Ja han arribar les vacances per mi, així que comentar-vos que del 9 al 30 d'agost estaré fora. Al tornar contestaré els correus i missatges tan aviat com sigui possible. 

Com seran aquestes vacances? Com hem imaginat o sortiran d'una altra manera? Aprofito per parlar quatre línies sobre aquestes expectatives que ens fem. 


Com acostuma a passar, hi ha moments que segur que no son com els havíem previst. Normalment idealitzem els viatges, els dies de festa, els dies especials... i quan arriba el moment no els gaudim com estava a les nostres ments. Per què succeeix això? Doncs normalment perquè la vida i la realitat son diferents a les expectatives. Hi ha a qui li agrada més planificar i hi ha qui prefereix sorprendre's i una c...

27/05/2018

Fa unes setmanes que hem passat un altre Dia Mundial de la Fibromiàlgia (FM) i la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC) i per això m'agrada reprendre el tema. Tot i que en parlo de costum, penso que és interessant posar per escrit paraules i fets que potser en el dia a dia queden només entre les persones que hi som presents.

Un dels temes que debatem recurrentment entre persones afectades i professionals, és el fet de que tant la Fibromiàlgia com la Fatiga Crònica segueixen sent grans desconegudes, el que provoca que les persones que envolten a l'afectat/da, de vegades no sàpiguen com reaccionar davant la  notícia d'un diagnòstic o al trobar-se a qui les pateix. Això fa que en moltes ocasions qui viu amb grans dolors (invisibles a la...

27/02/2018

Avui m'animo a escriure i ja que parlem d'acceptar, perquè no, també m'animo a acceptar que tot i la meva passió per la psicologia i per parlar de tot el relacionat, de vegades costa posar-ho tot plegat damunt d'un paper i que no sembli un escrit d'autoajuda. Em ve de gust compartir pensaments, histories i formes de veure les situacions. Compartir-ho amb vosaltres i poder parlar-ne, fer-ho real, tangible, senzill (o de vegades no tant), això de veure en quines situacions ens posa de vegades el nostre cap.

Acceptar, que fàcil sembla dit així oi? Que senzill dir-ho i que difícil posar-ho en pràctica. Us heu parat mai a pensar si realment accepteu tot el que us porta la vida? Moltes vegades podem confondre aquest fet amb la resignac...

Please reload

Núria Montagut - Teléfono: 658 056 738 - Email: nmontagut@copc.cat 
 Vilanova i la Geltrú