POST

T'imagines córrer una marató i que es posés en dubte el teu cansament?

Us imagineu córrer una marató i que al finalitzar es poses en dubte el vostre cansament? Segur que no, doncs no hi ha cap dubte que si hi ha un esforç comporta un cansament.


Us imagineu que us punxessin amb agulles o inclòs ganivets per tot el cos i que al queixar-vos us diguessin que exagereu? Segur que no, doncs és evident que si hi ha ferides, vol dir que hi ha dolor.


Us imagineu que mentre carregueu amb 6 garrafes d'aigua haguéssiu d'anar a buscar als/les fills/es a l'escola i jugar amb ells/es? Segur que no, doncs per fer segons quines activitats donem per fet que abans hem de descarregar-nos del pes excessiu.


Us imagineu que mentre algú us empeny contra el llit us heu d'aixecar lluitant contra la seva força? Probablement es tractaria d'un joc de mal gust.


Us imagineu que hi ha persones que han de patir amb tot això cada dia de la seva vida? La Fibromiàlgia comporta tot aquest malestar, amb l'afegit de que les persones que la pateixen no han viscut una marató, ni punxades d'agulles, ni han portat garrafes d'aigua ni han format part de jocs molests. Si hagués estat així rebrien molta més comprensió, perquè al menys es veuria el perquè del seu patiment.


Es possible que existeixin situacions que no comprenguem i que no entrin dins de la nostra lògica, no passa res! No cal donar un solució, ni raonar sobre el que succeeix, el més important és acceptar i sobretot no posar en dubte. Frases com: "qui ho diria, si fas bona cara!" no ajuden gaire a les persones que pateixen aquesta malaltia. Si per la nostra incomprensió, desconeixement, nerviosisme, sorpresa... no sabem que dir, podem respondre: "et puc ajudar?" o inclòs "et crec, ha de ser molt dur".