POST

VACANCES: El que sentim és "REAL"?

Ara feia temps que no havia tingut el moment de poder escriure i just tornant de fer un descans, penso que el tema per iniciar el curs no podria ser un altre que precisament les vacances! i sobretot, com podem aprofitar-les per transformar alguna part en nosaltres i no tant per patir-ne la tornada.


Alguna vegada viatjant has sentit la frase: "ara toca tornar a la realitat" o "això que estàs vivint no és el real". Jo si! moltes! i cada vegada que ho escolto, o fins i tot ho arribo a pensar, començo a sentir una sensació estranya al meu cos, de contradicció, al pensar que el benestar possiblement sigui més una imaginació que una realitat, o que durarà poc i no el podré mantenir.


Les vacances no deixen de ser una oportunitat per donar-nos temps. Temps per al que sigui, per relaxar-nos, per fer coses que teníem pendents, per viatjar, per obrir la ment i explorar, temps per escoltar i escoltar-nos, per fixar-nos en les coses del nostre voltant i de dins... Aquest temps no sempre és a primera vista positiu, també ens pot fer connectar amb emocions que estaven amagades o que tapàvem estant ocupats/des o pot generar discussions al passar més temps amb qui convivim.


El fet d'experimentar sensacions i emocions que durant mesos no sentíem amb la mateixa intensitat o de tenir l'espai per viure les experiències des d'un altre punt, pot portar a pensar en la frase que comentava al principi: "no és real". I si no és real, què és? Podem arribar a viure moments a la nostra vida que no siguin certs? doncs no, això no és possible! tot està dins la nostra realitat, la diferència és què en fem de tot això que hem viscut.


Hi ha dues formes de col·locar-ho dins nostre. La primera és sentint que som com dues persones, la real i la que escapa d'aquesta vida per poder omplir-se d'oxigen i tornar, seguint sense fer cap canvi perquè els veiem totalment inviables. Això és fàcil que pugui passar, i de fet passa habitualment! La societat de l`estrès i les decisions ràpides no ens ajuda a que sigui d'una altra manera i ens manté en una roda que de vegades es pot tornar complexa de desfer.


La segona forma de col·locar les experiències que vivim és integrant-les en la nostra persona, permetent que ens transformin d'alguna manera. Com deia anteriorment, no només utilitzant-les per "desconnectar" sinó també per "connectar", podent veure com incorporar algun dels aprenentatges o inclús la intensitat de les vivències, en un dia a dia normalment més rutinari. Si el que hem descobert donant-nos aquest temps ens fa trontollar, probablement sentirem por o potser també ganes de no pensar-hi i seguir amb tot tal i com estava però això no faria més que allargar i mantenir la primera forma comentada de col·locar l'experiència, la qual en el fons sol portar contradiccions i patiment.


Així doncs, sigui el que sigui el que hem percebut, sentit, viscut, validem-ho com a cert!


I tu, quins aprenentatges de les vacances podries incorporar en el teu dia a dia?